قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جلسه مورخ ۱۳۷۹/۱/۱۷ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۷۹/۱/۱۷ به تأیید شورای نگهبان رسیده است. با گذشت بیش از یک سال از ابلاغ این قانون، قوانین و مقررات بسیاری پیرامون مواد یکصد و نود و نهگانه آن توسط هیأت وزیران، شورای عالی اداری، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و برخی دیگر از نهادهای ذیربط تهیه و به مرحله اجرا گذارده شده است. از سوی دیگر مجلس شورای اسلامی تاکنون چهار بار در این قانون تجدید نظر کرده که در سه مورد به اصلاح قسمتی از قانون و در مورد دیگر به تفسیر یکی از مواد آن انجامیده است. بدین ترتیب عناوین کمیسیونهای مذکور در قانون برنامه سوم توسعه در تاریخ ۱۳۷۹/۴/۸، ماده ۶۰ و تبصرههای آن و نیز جدول شماره ۲ در تاریخ ۱۳۷۹/۷/۱۹ و تبصره ۲ ماده ۷۰ در تاریخ ۹/۳/۱۳۸۰ اصلاح شده و ماده ۹۲ در جلسه مورخ ۱۳۷۹/۳/۳ تفسیر گردیده است، علاوه بر آن توجه به راهکارهای اجرایی حوزههای بخشی و فرابخشی و اهداف کمی قانون برنامه سوم توسعه و موضوع تحول اداری و مصوبات شورای عالی اداری و بخشنامههای سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در خصوص آن نیز در کنار موضوعات فوق شایان توجه بسیار میباشد.
شاید خارج از انصاف باشد که با این پراکندگی و تنوع فوقالعاده قوانین و مقررات مربوط به قانون برنامه سوم توسعه از مجریان و کارشناسان دستاندرکار دستگاههای اجرایی متوقع باشیم بی هیچ عیب و نقصی در مقام اجرای آنها برآیند. بدیهی است اجرای بهینه وظیفه جز با شفافیت حاصل از تدوین و ضوابط حاکم، تنقیح علمی این مقررات و انتشار آنها میسر نمیباشد.
آنچه پیش روی شماست ثمره درک همین کاستی و نقص در دسترسی به قوانین و مقررات مربوط با قانون برنامه سوم توسعه میباشد. مجموعه حاضر با تدوین و تنقیح همه آنچه گفته شد در شش قسمت به خوانندگان محترم تقدیم گردیده است.
خواهشمند است جهت دریافت نسخه کاغذی این کتاب به تعداد مورد نظر، از طریق فرم روبرو یا تماس با واحد اداری شرکت ویرا پژوهان پویا به شماره تماس ٨٨۶٩٧٠٠٢، سفارش خود را ثبت نمایید.